Scanarea intraorală

Scanarea intraorală este o tehnică digitală foarte exactă de reproducere a câmpului protetic.

În câteva cuvinte, este cea mai recentă, precisă, confortabilă și rapidă metodă de redare.

Fidelă misiunii sale de a promova solutii stomatologice digitale, de ultima generatie, Dr. Bunea Mihaela folosește scanarea intraorală digitală ca prim pas necesar în obținerea unor lucrări la cele mai înalte standarde internaționale de calitate. Considerăm că excelența începe cu un diagnostic cu un grad de acuratețe de 100%. Iată de ce am ales să folosim amprente digitale de înaltă precizie.

O scanare este confortabilă pentru pacient deoarece – spre deosebire de amprentarea clasică – nu se folosește lingura și material de amprentare. Scanând câmpul protetic putem transmite imediat informația către laboratorul digitalizat, pe e-mail.

  Scanare intraorală – Care sunt avantajele

Scannerul digital  3Shape TRIOS® redefinește, practic, felul în care se realizează amprentele dentare, iar unul dintre cele mai importante aspecte este legat de confortul pacientului în timpul operațiunii.

  1. a)Rapiditate

Prin metoda tradițională a amprentării, pacientul era nevoit să stea nemișcat în scaun pentru cel puțin 15 minute. Folosind scannerul  3Shape TRIOS® întreaga operație durează mai puțin de 3 minute.

  1. b)O data și bine

Scannerul   3Shape TRIOS® realizează imagini 3D care pot fi folosite la mai multe tratamente. Imaginile obținute digital permit folosirea lor în mai multe tratamente fără a mai fi nevoie de amprentări suplimentare. TRIOS Design Studio, puternicul program de prelucrare a imaginilor, permite ca acestea să fie rotite 360 de grade pe toate axele, permițând medicului specialist să le folosească în mai multe tipuri de tratamente de complexități diferite.

  1. c)Claritate

Claritatea HD a imaginilor obținute se traduce în lucrări mai precis executate, cu beneficii estetice și funcționale pentru pacient. Precizia deosebită a scannerulului digital permite ca lucrările protetice să necesite mult mai puține ajustări finale. De asemenea, scannerul stabilește cu exactitate culoarea viitoarei lucrări protetice, scanarea realizându-se color.

  1. d)Tratamente mai rapide

Imaginile digitale obținute cu scannerul  pot fi vizualizate imediat. Medicul și pacientul pot discuta în aceeași ședință diferitele planuri de tratament. Astfel, medicul și pacientul pot stabili împreună opțiunea optimă de urmat. De asemenea, imaginile pot fi transferate în timp real către laborator pentru executarea coroanelor temporare sau permanente. La rândul său, tehnicianul poate introduce direct imaginile digitale în sistemele de realizare a coroanelor. Se reduce, astfel, substanțial timpul până când pacientul poate beneficia de un zâmbet frumos.

  1. e)Fără substanțe cu gust dezagreabil

Amprentarea dentară tradițională presupune folosirea unor substanțe care, chiar dacă nu sunt iritante, toxice sau periculoase pentru organismul uman, au un gust neplăcut.

  1. f)Fără senzații de greață

Una din marile probleme ale amprentării tradiționale era faptul că pacientul trebuia să suporte în gură, timp de 15 minute, o lingură de amprentă. Nu mai mai punem la socoteală gustul substanțelor folosite, însuși dimensiunile instrumentului declanșa reflexul de vomă. Acesta, la rândul lui, poate să-l determine pe pacient să se miște. Dacă se mișcă, pacientul poate să compromită amprenta, ceea ce necesită reluarea întregului proces.

  1. g)Fără atingere

În timpul scanării, instrumentul nu atinge nici dinții și nici musoasa bucală. El contribuie la starea de confort a pacientului

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest